Nova For Smart Kids

Învățarea cu ajutorul sorobanului

child-math

Învățarea cu ajutorul sorobanului îmbunătățește diversele abilități ale copiilor. În urma unui studiu știițific s-a observat că această tehnică de calcul dezvoltă sau îmbunătățește următoarele abilități.

Creșterea capacității de concentrare

Antrenarea repetată pe soroban mărește capacitatea de a citi numerele cu atenție, precum și capacitatea de concentrare. De cele mai multe ori, persoanele adulte trec cu vederea numerele mari, în timp ce persoanele care au studiat sorobanul acordă foarte mare atenție numerelor. Acest comportament îi ajută pe iubitorii de numere să devină persoane analitice. Să nu uităm că orice analiză asupra unei companii, pornește de la cifre.

Îți dezvoltă imaginația

Se spune că rezolvarea problemelor și crearea invențiilor pornesc din emisfera dreaptă a creierului. Această tehnică de calcul ajută la dezvoltarea ambelor emisfere cerebrale. Astfel creierul va fi dezvoltat ,echilibrat și va crea legături cu ușurință între ceea ce ne imaginăm și ceea ce punem în practică. De asemenea, folosirea degetelor dezvoltă motricitatea și construiește o rețea de neuroni.

Puterea de concentrare

La cursurile de soroban trebuie să efectuăm cât mai multe exerciții într-un timp cât mai scurt. Cu cât vom face mai multe exerciții, cu atât vom învăța să calculăm mai repede și să ne concentrăm mai ușor.

Puterea de a ne aminti

Există două tipuri de aritmetică, aritmetica în care folosim emisfera dreaptă a creierului și aritmetica în care folosim partea stângă a creierului. În general, efectuarea calculelor folosind emisfera stângă este utilizată în teste iar metoda este adesea uitată într-o perioadă scurtă de timp,dar atunci când folosim tehnica abacului (folosind emisfera dreaptă) tehnica nu se pierde pentru foarte mult timp. Evident, dacă se începe la vârste fragede, de exemplu 6 ani, cu atât mai ușor va dobândi copilul tehnica de calcul.

Puterea de a procesa informații

Odată cu dezvoltarea computerelor, ne confruntăm zilnic cu o cantitate enormă de informații. Una dintre abilitățile esențiale ale secolului 21 se numește brainpower .Această abilitate se definește prin captarea rapidă a informațiilor și procesarea lor cu o viteză extraordinară. În cadrul lecțiilor de soroban veți învăța să citiți numerele foarte rapid , fără greșeli, procesând informațiile cu emisfera dreaptă.Abilitățile de procesare a numerelor și de procesare a caracterelor sunt câteva dintre abilitățile pe care trebuie să le dobândești încă din copilărie.

Abilitatea de a asculta și de a citi rapid

Metoda de învățare care citește și procesează numerele pentru fiecare bloc antrenează rapid capacitatea de a citi rapid. În cadrul cursurilor de soroban întâlnim și aplicații de citire rapidă.


Nova For Smart Kids