Nova For Smart Kids

Dezvoltarea timpurie a creierului copilului

girl-boy

Un studiu de la Universitatea din Washington a constatat că, creierului unui copil crește de două ori mai rapid dacă mama este prietenoasă și iubitoare. Psihiatrul copilului, Joan Ruby ,spune că sprijinul mamei afectează dezvoltarea creierului copilului și există un moment în care creierul răspunde bine la afecțiunea mamei. Micile schimbări în sprijinul matern duc la schimbări majore în creșterea hipocampului, a memoriei cheie, a învățării și a zonelor de suprimare emoțională. Rezultatele scanării creierului arată că, creșterea copiilor până la vârsta de 6 ani este cea mai eficientă. Chiar dacă mamele au început să aibă grijă de copiii lor după ce au crescut, au descoperit că copiii care nu erau afectuoși în timpul copilăriei, nu puteau ține pasul cu creșterea lor.

Ce fel de abilități ar trebui să folosesc, pe lângă afecțiunea și sprijinul în dezvoltarea copilăriei timpurii?

Toată lumea înțelege importanța educației timpurii, dar ce părere aveți despre educația timpurie? Este posibil să scrieți litere și cifre și să faceți calcule? Când vine vorba de educație, părinții tind să se gândească la acest tip de cunoștințe și cred că este important să ai un IQ și o capacitate academică ridicate.

Cu siguranță, dacă studiați în copilărie, abilitatea academică și coeficientul de inteligență în momentul intrării în școala elementară sunt mari.Abilitatea de a fi măsurată în aceste teste se numește „abilitate cognitivă”, iar această abilitate cognitivă nu diferă de copiii care nu au studiat în copilărie, mai ales când aveau aproximativ 8 ani. Deci, dacă copilul are parte de afecțiunea și sprijinul părinților , nu înseamnă că vor studia.

Ceea ce este important este „abilitatea non-cognitivă”, care este dificil de măsurat cu teste, cum ar fi „răbdarea”, „grija”, „cooperarea”, „curiozitatea ridicată” și „autoafirmarea ridicată”. Și acestea sunt doar lucrurile pe care le înveți cu afecțiunea și sprijinul părinților tăi. Cu toate acestea, afecțiunea greșită va avea efectul opus.

* Cum aplici o afecțiune supraprotectoare prea conformă pentru a proteja copiii ? Supraprotejarea, cum ar fi supraîncălzirea copilului pentru că este prea drăguț , neputința de a se juca liber pentru că este periculos, cumpărarea a tot ceea ce dorește copilul sau ascultarea egoismului copilului .

* Când ai o afecțiune excesivă și afecțiunea controlată asupra copilului? Atunci când dorim să intervenim în tot ceea ce face copilul, forțându-i valorile , încercarea de a-l face să meargă pe șinele așezate de părinte și întotdeauna instruindu-l să facă așa cum considerăm noi că este mai bine.

Creierul copilului învață prin provocări și experiențe și crește gândind și acționând de unul singur.Dacă protejați sau interferați prea mult, creierul dvs. nu va putea crește suficient și nu va dezvolta a abilități cognitive și non-cognitive, cum ar fi înțelegerea și memoria ,pentru a dobândi cunoștințe.

Protecție și nutriție
Alimentația adecvată în timpul sarcinii mamei până în primii doi ani de viață este esențială pentru dezvoltarea normală a creierului.Mai târziu, bazele care guvernează abilitățile cognitive și atletice, sociale și emoționale în timpul maturității sunt construite în acest timp.

Educația adecvată pentru alăptare îi ajută pe copii să dezvolte emoții sănătoase și cunoaștere. Incapacitatea de a consuma în mod corespunzător substanțe nutritive, limitează dezvoltarea motorie și cognitivă a copiilor. Copiii cu astfel de restricții de dezvoltare la o vârstă fragedă pot dezvolta ulterior probleme neuropsihologice, performanțe academice slabe, abandon școlar timpuriu , muncă slab calificată și abilități slabe de creștere a copiilor.

Investițiile într-o educație timpurie de calitate pentru copiii mici, din preșcolar ,le pot spori abilitățile de învățare.De asemenea, crește eficiența sistemului de educație în sine, prin reducerea repetării și abandonului școlar și îmbunătățirea rezultatelor învățării, în special pentru fete și pentru cele rămase în afara societății.

Stimulare și îngrijire
Stimularea și interacțiunea sugarilor cu părinții și îngrijitorii pot stimula dezvoltarea și sănătatea creierului unui copil.Cercetări academice ample sugerează că stimulii au fost dați de părinți, interacțiunea copiilor mici cu părinții și îngrijitorii lor poate îmbunătăți în mod pozitiv și permanent învățarea și poate duce la dezvoltarea funcțiilor creierului.


Nova For Smart Kids