Nova For Smart Kids

Caracteristicile emisferelor

kids-count

Caracteristicile emisferei stângi

Funcția emisferei stângi

Emisfera stângă controlează limbajul, puterea de calcul și gândirea logică. Emisfera dreaptă joacă un rol în recunoașterea și organizarea informațiilor.

Caracteristicile emisferei drepte

Funcția emisferei stângi

Emisfera dreaptă controlează imaginea, memoria, imaginația și inspirați. Controlează emoțiile legate de cele cinci simțuri ale vederii, auzului, mirosului, atingerii și gustului. Acesta recunoaște diferența de sunet și culoare și impresionează prin lucruri. Emisfera stângă joacă un rol în recunoașterea și organizarea informațiilor ca imagini. Diferența față de emisfera stângă este dată de cantitatea de memorie. Atât emisfera stângă, cât și cea dreaptă organizează și memorează lucrurile, dar se spune că, stocându-le ca imagini, informațiile pot fi procesate de emisfera dreaptă de mii de ori mai mult, în comparație cu emisfera stângă. Activitatea emisferei drepte este foarte prezentă în copilărie, în jurul vârstei de 3 ani, când limbajul este încă subdezvoltat. Pe măsure ce copilul crește, creierul stâng devine treptat activ și devine dominant.

Cum putem ști care emisferă este dominantă?

Emisfera stângă

Emisfera dreaptă

Relația cu mâna dominantă

Se spune că emisfera stângă sau emisfera dreaptă este, de asemenea, legat de mâna dominantă. Membrele se mișcă conform comenzilor din creier, dar din moment ce mâna dominantă este cea mai ușor de utilizat, aceasta este direct legată de funcția creierului. Pentru cei care scriu cu mâna dreaptă, emisfera dominantă este stânga, iar pentru cei stângaci, emisfera dominantă este dreapta.

Relația cu sorobanul

Abacul a atras atenția ca fiind un mijloc de a activa emisfera dreaptă a creierului. În aritmetica mentală, creierul drept este folosit foarte mult, deoarece calculul se face cu imaginea formei biluțelor de abac.

La NOVA KIDS se pune accent pe antrenarea memoriei vizuale și dezvoltarea abilităților mentale. Dacă este posibil, începeți aritmetica mentală între 7-14 ani, atunci când emisfera dreaptă este încă activă.


Nova For Smart Kids